گیلاس در بازار تهران امروز میوه های هسته دار کوچکی است که در رنگ ها و طعم های مختلف وجود دارد. رنگ آنها می تواند از زرد تا قرمز متمایل به سیاه متفاوت باشد. همه انواع بسیار مغذی و سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. یک فنجان (154 گرم) گیلاس شیرین، خام و بدون هسته فراهم می کند:
- کالری: 97
- پروتئین: 2 گرم
- کربوهیدرات: 25 گرم
- فیبر: 3 گرم
- ویتامین C: 18 درصد از
- ارزش روزانه (DV)
- پتاسیم: 10 درصد DV
- مس: 5 درصد DV
- منگنز: 5 درصد از DV
این مواد مغذی، به ویژه فیبر، ویتامین C و پتاسیم، از بسیاری جهات برای سلامتی مفید هستند. ویتامین C برای حفظ سیستم ایمنی و سلامت پوست شما ضروری است در حالی که پتاسیم برای انقباض عضلانی، عملکرد عصبی، تنظیم فشار خون و بسیاری دیگر از فرآیندهای حیاتی بدن مورد نیاز است.
گیلاس همچنین منبع خوبی از فیبر است که با تامین انرژی باکتری های مفید روده و ارتقای منظم بودن روده به سالم نگه داشتن سیستم گوارشی شما کمک می کند.
غلظت بالای ترکیبات گیاهی موجود در گیلاس ممکن است عامل بسیاری از فواید سلامتی این میوه باشد.
اگرچه مقدار و نوع آن بسته به نوع آن می تواند متفاوت باشد، همه گیلاس ها مملو از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی هستند.
این محتوای آنتی اکسیدانی بالا ممکن است به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک کند، وضعیتی که با چندین بیماری مزمن و پیری زودرس مرتبط است.
در واقع، یک بررسی نشان داد که خوردن گیلاس در 11 مطالعه از 16 مطالعه و نشانگرهای استرس اکسیداتیو را در 8 مطالعه از 10 مطالعه به طور موثر کاهش می دهد.
گیلاس به ویژه سرشار از پلی فنول است، گروه بزرگی از مواد شیمیایی گیاهی که به مبارزه با آسیب سلولی، کاهش التهاب، و ارتقای سلامت کلی کمک می کند.
در واقع، رژیم های غذایی غنی از پلی فنل ممکن است در برابر بسیاری از بیماری های مزمن، از جمله بیماری قلبی، دیابت، زوال ذهنی و برخی سرطان ها محافظت کنند.
این میوه های هسته دار همچنین حاوی رنگدانه های کاروتنوئیدی مانند بتاکاروتن و ویتامین C هستند که هر دو دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی نیز هستند.
خلاصه همه گیلاس ها سرشار هستند
آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی که ممکن است بیماری های مزمن را کاهش دهند.